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Título: Antıbacterıal potentıal of anthocyanıc extracts of strawberry on Staphylococcus aureus assocıated to bovıne mastıtıs
Autor: JEANETTE GUADALUPE CARDENAS VALDOVINOS
ID del Autor: info:eu-repo/dai/mx/cvu/558794
Resumen: In this study, the effect of anthocyanic extracts of strawberry (Fragaria x ananassa Duch.) variety Jacona on the in vitro growth of Staphylococcusaureus associated to bovine mastitis was evaluated. Sensitivity tests were carried out on the anthocyanic extracts by disk difussion method (10 μg/disk-100 μg/disk), using the antibiotic Dicloxacillin® as positive control (50 μg/mL, 50 μL/disk) and percentages of inhibition of bacterial growth were determined. Anthocyanic extracts managed to inhibit the bacterial growth of the strain ATCC 27543 and the isolated STA28 of S. aureus up to 54% and 40%, respectively. The results showed the antimicrobial potential of anthocyanic extracts of strawberry against S. aureus associated to bovine mastitis
En este estudio, se evaluó el efecto de los extractos antociánicos de fresa (Fragaria x ananassa Duch.) variedad Jacona sobre el crecimiento in vitro de Staphylococcus aureus asociados a la mastitis bovina. Las prue-bas de sensibilidad de los extractos antociánicos se realizaron por el método de difusión en disco (10 μg/disco a 100 μg por disco), utilizando el antibiótico Dicloxacillin® como control positivo (50 mg/ml, 50 μl/disco) y se determinaron los porcentajes de inhibición del crecimiento bacteriano. Los extractos antociánicos lograron inhibir el crecimiento de la cepa de S. aureus ATCC 27543 y del aislado STA28 hasta 54% y 40%, respectivamente. Los resultados mostraron el potencial antimicrobiano de extractos antociánicos de fresa contra S. aureus asociada a la mastitis bovina
Fecha de publicación: 15-nov-2018
Editorial: Universidad de Guanajuato
Licencia: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0
URI: http://repositorio.ugto.mx/handle/20.500.12059/1699
Idioma: eng
Aparece en las colecciones:Revista Acta Universitaria



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