Please use this identifier to cite or link to this item:
http://repositorio.ugto.mx/handle/20.500.12059/2910
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.rights.license | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0 | es_MX |
dc.creator | ARTURO ABRAHAM SOSA LOPEZ | - |
dc.date.accessioned | 2020-10-02T20:50:02Z | - |
dc.date.available | 2020-10-02T20:50:02Z | - |
dc.date.issued | 2015 | - |
dc.identifier.uri | http://repositorio.ugto.mx/handle/20.500.12059/2910 | - |
dc.description.abstract | Se analizan las imágenes de guayaba en diferentes estados de madurez aplicando procesamiento digital de imágenes. Se utilizaron las fotografías en RGB de 15 guayabas distintas. Fueron fotografiadas a lo largo de 11 días para notar las variaciones en el proceso de madurez. En el procesamiento, se utiliza la transformada con la wavelet Haar, se obtienen los coeficientes de diferentes niveles de descomposición y se analizan estadísticamente. Se identificaron comportamientos característicos dependiendo del estado de madurez de la guayaba en algunas de las variables estadísticas encontradas | es_MX |
dc.language.iso | spa | es_MX |
dc.publisher | Universidad de Guanajuato | es_MX |
dc.relation | http://www.jovenesenlaciencia.ugto.mx/index.php/jovenesenlaciencia/article/view/101 | - |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | es_MX |
dc.source | Jóvenes en la Ciencia: Verano de la Investigación Científica Vol. 1, No.2 (2015) | es_MX |
dc.title | Análisis de imágenes de guayaba aplicando la transformada wavelet tipo HAAR | es_MX |
dc.type | info:eu-repo/semantics/article | es_MX |
dc.creator.id | info:eu-repo/dai/mx/cvu/895833 | es_MX |
dc.subject.cti | info:eu-repo/classification/cti/7 | es_MX |
dc.subject.keywords | Procesamiento Digital | es_MX |
dc.subject.keywords | Descomposición | es_MX |
dc.subject.keywords | Wavelet Haar | es_MX |
dc.subject.keywords | Guayaba | es_MX |
dc.type.version | info:eu-repo/semantics/publishedVersion | es_MX |
dc.creator.two | MONICA TREJO DURAN | - |
dc.creator.idtwo | info:eu-repo/dai/mx/cvu/122796 | es_MX |
dc.description.abstractEnglish | Images of guava fruits in different stages of ripeness are analyzed through digital image processing. The RGB photographs of 15 different guavas were used for this investigation. The photographs were taken during 11 days in order to noticevariations in the maturing process. Forthe processing, the Haar wavelet transform was used, the detail coefficients for different levels of decomposition were obtained and analyzed statistically. Certain characteristic behaviorswere identified in some of the statistic variables found, depending on the state of ripeness of the guava | - |
Appears in Collections: | Revista Jóvenes en la Ciencia |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Análisis de imágenes de guayaba aplicando la transformada wavelet tipo HAAR.pdf | 297 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.