Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositorio.ugto.mx/handle/20.500.12059/1560
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.rights.licensehttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0es_MX
dc.creatorJESUS ERNESTO ROCHA IBARRAes_MX
dc.date.accessioned2020-03-11T16:43:02Z-
dc.date.available2020-03-11T16:43:02Z-
dc.date.issued2019-10-02-
dc.identifier.urihttp://repositorio.ugto.mx/handle/20.500.12059/1560-
dc.description.abstractEn este trabajo se realiza un análisis cuantitativo de la producción mexicana de brócoli y de su competitividad respecto a otros productores líderes en el mercado internacional durante la última década. Se consideran factores como el volumen de producción, exportaciones, importaciones, costo de producción y consumo, entre otros. La metodología utilizada es la de Vollrath (1991), quienpropone un índice para medir la ventaja competitiva de productos agrícolas de diferentes países. De los resultados obtenidos se desprende que existe potencial para los productores mexicanos de brócoli, especialmente para los ubicados en la zona del Bajíoes_MX
dc.language.isospaes_MX
dc.publisherUniversidad de Guanajuatoes_MX
dc.relationhttps://doi.org/10.15174/au.2019.2156-
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_MX
dc.sourceActa Universitaria: Multidisciplinary Scientific Journal. Vol. 29 (2019)es_MX
dc.titleLa producción de brócoli en la actividad agroindustrial en México y su competitividad en el mercado internacionales_MX
dc.title.alternativeBroccoli’s production in the agroindustry of Mexico and its competitiveness in the international marketen
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlees_MX
dc.creator.idinfo:eu-repo/dai/mx/cvu/561186es_MX
dc.subject.ctiinfo:eu-repo/classification/cti/6es_MX
dc.subject.keywordsBrócolies_MX
dc.subject.keywordsVentaja competitivaes_MX
dc.subject.keywordsProducción agrícolaes_MX
dc.subject.keywordsBroccolien
dc.subject.keywordsCompetitive advantageen
dc.subject.keywordsAgricultural productionen
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersiones_MX
dc.creator.twoYashiro Danahi Cisneros Reyeses_MX
dc.creator.idtwoinfo:eu-repo/dai/mx/orcid/0000-0002-1232-7647-
dc.description.abstractEnglishThis paper analyses in a quantitative way the broccoli’s production of Mexico and its competitiveness compared to the leaders in the international market during the past decade. The considered factors are production volume, exports, imports, production cost, consumption and others. The used methodology is that proposed by Vollrath (1991)who created an index to measure the competitive advantage of agricultural products of different countries. From the results, itis interpreted that the Mexican producers of broccoli, especially those located in the Bajio area, have potentialen
Appears in Collections:Revista Acta Universitaria



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.